Haber

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Adana’daki arama kurtarma çalışmalarını takip etti

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “10 ilimizi kapsayan bu bölgedeki tüm baraj ve göletlerimizi hem havadan hem de karadan inceleyeceğiz” dedi. söz konusu.

Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi 71505-71517 Sokak’ta bulunan 14 katlı Ekim Apartmanı’nın enkazında devam eden arama kurtarma çalışmalarını takip eden Kirişci, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş, Hatay ve Adana’da incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Kirişci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adana’yı 10 il içinde en az hasar gören il olarak konuşuyoruz ama sonuçta TOKİ’nin de yardımıyla burada yıkılan evlerin sahiplerini de bu evlerin yapılması gerektiğini kendilerine anlattık. 1 yıl gibi kısa bir sürede hızlıca bu evlerin gerçek sayıları belirlenecek ve yeri seçilecek.Bir diğer değerli konu da on bin lira yardım, ek, katkıdır. Aile burada bir başlangıç ​​için.O anlamda böyle bir işi vardı, böyle bir sözü vardı.Bütün çabamız, kederimiz, “Devletimizin gücünü oluşturmak ve bunu isteyen vatandaşlarımızın hizmetine sunmak. milletimizin gücünü kaybetmiştir. İnşallah bu çalışmalar büyük bir hızla devam edecek” dedi.

Kirişci, depremlerin ardından tüm birimlerin çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü vurguladı.

Milletin emrinde olmaya devam edeceklerini ifade eden Kirişci, “Mümkün olduğunca onların her türlü istek ve ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösteriyoruz. Bundan sonra da buna devam edeceğiz. Allah hepimize nasip etsin. vatandaşlarımızın bu ıstırabını dindirecek, dindirecek, yaşadıklarını unutturacak adımlar atmaktır.” dedi.

“Çadırlardan oluşturulan barınaklar sağlamaya çalışıyoruz”

Bakan Kirişci, hem Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün hem de Orman Genel Müdürlüğü’nün çok geniş bir makine parkına sahip olduğunu belirtti.

Bugün sahada görülen makinelerin büyük çoğunluğunun bu iki kuruma ait olduğuna işaret eden Kirişci, şunları kaydetti:

“Özel şubemizin de doğal olarak buna katkısı oluyor. Diğer kurumlarımızın da iş makineleri var. Bu anlamda şu anda iki genel müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz bu konuda seferberlik yapıyor ve bu makinelerle çok önemli katkılar sağlıyor. diğer taraftan şu anda Adana’da olmayabilir ama biz bu 10 ilimizde bunu yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Sağılan ancak bu sütü elinde tutamayan vatandaşlarımız da ürettikleri et ve sütü Et ve Süt Kurumu aracılığıyla satın alıyorlar.”

Deprem bölgesindeki baraj, gölet ve HES’lerin durumu

Kirişci, söz konusu 10 ilde 110’u baraj, hidroelektrik santrali ve 30’u gölet olmak üzere 140 tesisin bulunduğu bilgisini verdi.

Burada çalışmaları titizlikle yürüttüklerini ifade eden Kirişci, şöyle konuştu:

“Şu anda özel sektöre ait HES’lerle ilgili çalışmalar hız kazandı. Onların da yaklaşık 172 HES’i var. Bu kapsamda burada bir sıkıntı olmasın diye incelemelerimiz devam ediyor. Belki medyada sık sık bahsediliyor. Talimat verdim. bizimkiler kaçak olduğu noktada sorun var 3 kere yaptılar bunu bugün 4.defa yaptılar çok şükür bir olumsuzluk olmadığı muayenelerinden anlaşıldı ama diyoruzki bu yetmiyor 10 ilimizin tamamının bulunduğu bu bölgede tüm barajlarımızı yaptık ve göletlerimizi hem havadan hem de karadan inceleyeceğiz o da Atatürk Barajı inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Malatya’da Sultansuyu var Sultansuyu’nda bu tahliyeler devam ediyor Osmaniye’de göletimiz var yine rastgele yapıyoruz bu tahliyeleri bir risk oluşturmasın sıkıntı olmasın istiyoruz bu kapsamda inşallah Gölet ve barajlarımızın canlı kalmasını sağlamak istiyoruz. Başta halkımız olmak üzere bu coğrafyada yaşayanlar hiçbir zarar görmeden kontrol altında.”

Bakan Kirişci’ye incelemelerde Adana Valisi Süleyman Elban ve diğer ilgililer eşlik etti.

dodurga-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu