Yaşam

Titanik enkazının ilk tam boyutlu tarama görüntüleri yayınlandı

Atlantik Okyanusu’3 bin 800 metre derinlikte yer alan titanik gemiEnkazın ilk tam boyutlu dijital taraması, bir derin deniz haritalama formülü kullanılarak oluşturuldu.

Görüntü, deniz haritalama ve belgesel şirketleriyle çalışan dalgıçlar tarafından çekilen 700 bin görüntüden oluşuyor.

https://twitter.com/ticiaverveer/status/1658735807220334594

Enkazın uzunluğunu ve genişliğini ortaya çıkarmak için uzman bir gemide bir ekip tarafından uzaktan denetlenen dalgıçlar. 200 saatten fazla çalışmayaptığı bildirildi.

Yayınlanan görüntüde geminin tamamının 3 boyutlu görüntüsünün sağlandığı ve okyanustaki suyun boşaltıldığı görüldü.

Söz konusu görüntü, 1912’de batan görüntüdür. geminin nasıl battığı ve içinde ne olduğu hakkında yeni ipuçlarıortaya çıkarılacağı düşünülüyor.

Taramalar hem geminin tüm boyutunu ortaya çıkarıyor hem de pervanelerin üzerindeki seri numaraları gibi küçük detayları gösteriyor. Geminin dışındaki enkazda metaller, biblolar, açılmamış şampanya şişeleri ve ayakkabı gibi münferit eşyalar da geminin içinden açıkça görülebiliyor.

‘Cevaplanması gereken sorular var’

titanik analisti parklar Stephenson, ” Gemiyle ilgili hala cevaplanması gereken sorular var.”söz konusu.

Oluşturulan model için Stephenson, “Titanik olayının spekülasyona değil kanıtlara dayalı olarak soruşturulmasında ilk büyük adımlardan biri”ifadesini kullandı.

Gemiyi uzun yıllar inceleyen Stephenson, “Enkazı bir dalgıçtan asla göremeyeceğiniz bir şekilde görmenizi sağlıyor ve tüm enkazı, bağlamını ve perspektifini görebilirsiniz. Ve şimdi size gösterdiği şey, enkazın gerçek durumu.”sözlerini kullandı.

Stephenson taramaları ilk gördüğünde ‘hayran olunan’sözlerine ekledi.

‘Enkaza zarar vermemek için hiçbir yere dokunamıyoruz’

Keşif gezisinin planlanmasına öncülük eden denizcilik haritalama şirketi Macellan‘itibaren Gerhard Seiffert, bu projenin bugüne kadar yapılmış en büyük su altı tarama projesi olduğunu söyledi.

Seiffert, “Bölgede neredeyse 4000 derinlikte akıntılar var ve enkaza zarar vermemek için hiçbir şeye dokunmamıza izin verilmiyor. Bir diğer zorluk da her santimetre kareyi haritalamak zorunda olmamız. enkaz alanı.”ekledi.

Bir buzdağıyla çarpıştıktan sonra batan dünyanın en büyük yolcu gemisi Titanic, 15 Nisan 1912’de Birleşik Krallık’taki Southhampton’dan yola çıktı ve ABD’nin New York kentine giderken bir buzdağına çarptı.

Titanic, bir felaket durumunda kapatılabilen su geçirmez bölmelere sahip, son teknoloji bir gemi olarak kabul ediliyordu.

Felaketin ardından, 2.200 kişiden 1.500’ü hayatını kaybetti.varsayılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu