Ekonomi

ABD merkezli kripto para borsası Gemini ilginç bir karar aldı

Kripto para borsaları, son dönemde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyici kurumların sık sık karşısına çıkıyor.

Bölgede faaliyet gösteren kripto para odaklı kuruluşlar, düzenleyici baskılar nedeniyle farklı girişimler yoluyla küresel olarak genişleme planları geliştiriyor.

Konuyla ilgili son haberler İkizler burcuBorsadan geldi.

The Information’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre ABD merkezli kripto para borsası, uluslararası bir türev borsa başlatmak için kolları sıvadı.

Buna göre şirket, yurt dışında kurulması için piyasa yapıcılarla görüşmelerini sürdürüyor.

Bilindiği üzere kripto para borsaları, ABD’de alınan düzenleyici tedbirler nedeniyle türev yani vadeli işlem kripto para işlemleri sunamamaktadır. Bu alandaki en büyük iki güçten biri FTXKasım ayında iflas ve BinanceYeni bir davanın açılması, diğer kuruluşları pazar payı için heyecanlandırıyor.

Yakın zamanda başka bir ABD merkezli kripto para borsası Coinbase,’nin emsal bir platform için de çalışmalara başladığı öğrenildi.

Her iki ABD merkezli kripto para borsasının da büyük düzenleyici baskı altında olduğu biliniyor. SEC kısa süre önce Coinbase’e olası bir dava hakkında bilgi verdi. Bu nedenle, böyle bir durumun gerçekleşmesi durumunda bu vadeli işlem platformlarının kuruluşlar için bir alternatif oluşturacağı vurgulanmaktadır.

Bu makale ilk olarak BeInCrypto’da yayınlanmıştır.

haber-tortum.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu